« Home | Pendolino Tullintori » | Outoja taideteoksia Tampereella » | Turistit Tammelantorille » | Kalevankangas » | Tarinaa Tammelasta » | Juhannuskylä » | Pispalan Sottiisi » | Sorsapuisto » | Se kadun toinen puoli » | Itsenäisyydenkatua » 

tiistaina, syyskuuta 04, 2007 

Lounastusta Tampereella

Tämä lista on pikkuisen myöhässä, mutta tarkistelen tietoja. Jouduin nimittäin perhetilanteen (sairas aviomies) vuoksi keväällä silloin tällöin lounastamaan kaupungilla. Koska oli tilaisuus, katsastin sopivia lounaspaikkoja, ehtoina helppo tavoitettavuus, kohtuullinen hinta eikä äänekästä musiikkia. Jos siis joskus tulisi tarve ystävättären kanssa mennä jonnekin tai vaikkapa aviomies siitä toimentuisi. Tai taas tulisi halu käydä ulkona syömässä ihan omassa seurassaan. Tässä testin tuloksia (huom. kaikki kuvat ovat ravintoloiden omista mainoksista):

Mr Pickwick, Teiskontie 1


Pickwick on tuttu paikka ilman isompia yllätyksiä. Mukavahko ruokailupuoli, keskinkertaiset ruuat. Lounaspaikkana koin pienen yllätyksen. Olin katsonut etukäteen Internetistä lounaslistaa ja ajattelin tarkistaa vielä ravintolassa. Listoja ei ollut. Kysyin tarjoilijalta, ja hän näytti lankulla lyödyltä ja mietittyään sanoi, että kyllä sellainenkin kai on. Ja muisteli sitten yhtä listalla ollutta, joka minun muistikuvieni mukaan oli se kallein. Nykyään heillä näyttää olevan vakihintainen lounaslista, hinta 7 euroa.

No, lehtipihviksi se meni silläkin kerralla.

Ravintola-Baari Montree, Hammareninkatu 7 (eli Tullintorin kyljessä)


En tiedä, missä valaistuksessa Montreen mainoskuva on otettu. Minun muistikuvissani paikka oli sininen, valkoinen ja söötti kuin rippikoululainen. Tämä on paikka, jossa olisi mukava istua iltaa, jos mahtuisi (paikka on pieni); sisällä on sohvanurkkaus. Nyt olin kuitenkin lounaalla, ja sievästi katetut pöydät tuntuivat ahtailta. Jouduin kuuntelemaan viereisen pöydän herrojen liikekeskustelun alusta loppuun, vaikka he luulivat puhuvansa hiljaa.

Lounaslista oli ihan sopuhintainen, siinä seitsemän euron tienoilla. Päädyin jostakin syystä ottamaan murolelaisen, joka on hampurilainen ranskalaisilla. Nauruhermojani taisi kutkuttaa, paikassa on niin ulkolainen leima, ja sitten - murolelainen!. Hampurilaisessa ei ollut valittamista, mutta ranskalaiset olivat niin rapeita, että joka kerran haukatessani jouduin laskemaan hampaani, rouskahteli siihen malliin. Lopulta jätin perunat syömättä.


New York, Hämeenkatu 5

Kuvassa New Yorkin valoseinä

New York tarjoaa lounaaksi joka päivä valikoiman, jossa on yksi salaatti, yksi hampurilainen, yksi kalaruoka ja yksi pihvi. Hinnat pyörivät kympin molemmin puolin. Paikka on hämmästyttävän viihtyisä, on kuin kohtuun tulisi. Liukuportaita alas ja valoseinän hämärästi valaistuun syliin. Tämä olisi minulle mieluisa paikka, mutta hintoja täytyy vähän miettiä. Lisäksi minulle sattui nolo tapaus, kun olin toista kertaa syömässä; olin heittänyt takkini viereeni penkille ja kännykkä liukui taskusta. Huomasin sen vasta palattuani kotiin. Soitin kännykkääni ja sitten baariin. Baarimikko ilmoitti huomanneensa kännykän, kun se soi, ja ottaneensa sen talteen. Kiireesti takaisin. Annoin juomarahaa (tuskin nuori mies olisi ilahtunut, jos olisin suudellut häntä, vaikka mieleni teki), ja hän oli hyvin hämmästynyt. Ei ollut kuulemma juomarahan väärti teko. Kai näitä sattuu, mutta minua nolotti.

Niin, ja New Yorkissa syön ehdottomasti hampurilaisen, tuntuu kuuluvan tyyliin. Esimerkiksi juuri nyt kirjoitushetkellä lounashampurilainen on seuraavanlainen:

Latino Chicken burger 7.90 €
Broilerin rintafileetä, hampurilaissämpylä, chimichurrikastiketta, salaattia, marinoitua punasipulia,limeminttumajoneesia, ja ranskanperunoita


Tillikka, Keskustori 2



Tillikka on ollut tamperelainen instituutio ainakin minun ikäni (älkää kysykö!). Se on kokenut lukuisia inkarnaatioita, joista viimeisin on aivan mainio. Lounaslistana on lounaspöytä, jota tosin en ole kokeillut. Asiakkaiden vilskeestä päätellen se on suosittu. A la carte on minulle liian suolainen hinnoiltaan lukuunottamatta hakusanaa "Tillikan klassikot", jossa on monia pyttipannuvaihtoehtoja ( 7 euron tienoilla, lisäkermaakin saa) ja lisäksi grillattua maksaa, paistettua kanaa, silakkapihvejä ja lihapullia, hinnat kympistä vähän ylöspäin.

Tillikassa voi syödä masunsa täyteen ja tuntea olonsa tyylikkääksi.


Ravintola Artturi, Kauppakatu 9



Artturi on sitten sitä, mitä Tillikka ei ole. Yhteensopimattomia puuhuonekaluja, räsymattoja somisteina, opiskelijapaikka jos mikään. Lounaslistalla viisi vaihtoehtoa päivässä, hinnat 6-12 euroon. Tänne minä useimmiten sovin treffit taloudellisen kotirouvaystäväni kanssa. (Artturin perustaja isännöi nykyään "Piika ja renki" -pubia Itsenäisyydenkadulla ja on vienyt mukanaan rakkautensa räsymattoihin ja viherkasveihin.)


Soittoruokala Saha, Koskikeskus



Sahassa olen käynyt kerran syömässä lounasta. Itse ravintolan tila on majoittanut lukuisia eri versioita ruoka- ja juomapaikoista ja nyt siellä sitten sahataan. Eräässä aikaisemmassa olomuodossa olen istunut terassilla rotan kanssa. Kukaan ei silmäänsä räpäyttänyt. Rotta ei ollut minun, vaan ystävättäreni; molemmat ovat jo kuolleet.

Lounasaikaan (ainakin keväällä) Saha oli häkellyttävän tyhjä, mutta kun ilta koittaa, siellä todennäköisesti on menoa. Lounashinta on 7,5 euroa päivittäin vaihtuvan listan mukaan. Minä kuitenkin valitsin listalta silakkapihvit hintaan 11,40, enkä parempia ole syönyt koskaan enkä missään. Jos perinneruoan yllä kehtaisi itkeä, tämä ruokalaji oikeuttaisi siihen. Muukin ruokalista vaikuttaa köyhän herkuttelijan unelmalta, jos viiva vedetään johonkin 15 euron paikkeille.


Manhattan, Koskikeskus

Manhattan ei kuvaa kaipaa. Kalsea, kiireinen, syö ja häivy -tyyppinen pihvipaikka. Jos haluaa äkkiä pihvin ja ranskalaiset, Manhattan on oikea paikka, mutta tänne ei juurru.


Hesburgerit

Kaikki tietävät Heset. Hyvä syy istua Heseen syömään purilaista on se, että aikuinen saa harvoin luan kanssa sotata itseään. Hesessä on pakko toteuttaa lapsellista puoltaan.


Rossot

Tampereen Rossoista lounaspaikkoina minulla on vain yksi ehdotus: älkää. Kummassakin Rossossa on tapahtunut niin, että olen odottanut yli puoli tuntia eikä minua silti huomannut kukaan. Kampittaminen tai pöydälle nouseminen eivät tuntuneet hyviltä ideoilta, joten lähdin. Lisäksi Näsilinnankadun Rosso on täynnä kiljuvia kakaroita (anteeksi, lapsukaisia) lounasaikaan. Toisessa Rossossa olen lisäksi saanut pitkään odotettuani annoksen, jonka toinen puoli oli jääkylmä. Kokille oli kaiketi tullut vahinko mikrouunin kanssa.

Toisaalta aviomiehen kanssa Rossoissa saa mitä parhaan palvelun. Ainakin minun mieheni kanssa. Hänellä on juuri se läsnäolo, jota pienikokoisella naisella ei ole. Yksin liikkuessani menen paikkoihin, joissa lounastajakin on ihminen, joten - ei Rossoa.




A nice cold glass of orange juice for breakfast sounds refreshing.
Models that extract the pulp to an outside container
leave less pulp behind than those that separate the pulp inside the machine.

Unfortunately, the centrifugal juicer will be unable to extract all of the juice available in
fruits and vegetables.

my blog: citrus juicer amazon

The concept feels like a scary movie, but its accurate, the quicker we reduce weight, the more quickly it will
be restored (and often more). s sub-conscious levels and gives
suggestions. t find enough time to go to a gym or unable to mange the diet.


my blog post weight reduction car

Once this is established then it becomes easier to think of a suitable style.
Some of the most important interior design features
of Georgian houses are the moulding and cornices. The fireplace, a work of art, a large armoire,
or a contrastingly painted wall can all be used as focal
points.

Feel free to surf to my page; house interior decor photos

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added
I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
Bless you!

Here is my web site: quantrim pills

My partner and I stumbled over here from a different website and thought I might as
well check things out. I like what I see so i am just
following you. Look forward to looking into your web page
again.

My blog :: is quantrim safe

Hello to every one, since I am genuinely eager of reading this webpage's post to be updated regularly. It contains fastidious information.

Look at my web-site: effective ways to lose weight

I read this article fully regarding the difference of most up-to-date and preceding technologies, it's amazing article.

my website - quantrim reviews

Lähetä kommentti

Minä vain

  • Minä olen Mette
  • Tampere, Finland
  • Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.
Profiilini

Linkkejä

Powered by Blogger
and Blogger Templates