« Home | Outoja taideteoksia Tampereella » | Turistit Tammelantorille » | Kalevankangas » | Tarinaa Tammelasta » | Juhannuskylä » | Pispalan Sottiisi » | Sorsapuisto » | Se kadun toinen puoli » | Itsenäisyydenkatua » | Tampellan alue » 

maanantaina, huhtikuuta 02, 2007 

Pendolino Tullintori

Pendolino-rakennuksen ja rautatien väliin tehdään vielä jotakin. Olisi osunut Pendolino-juna kuvaan, mutta kun ei. Vasemmalla uutta rakennusta, oikealla pilkottelee ortodoksikirkko.

Anna pyyteli kuvia uudesta Pendolino-rakennuksesta. Vaikea kuvattava, koska rakennustyömaa on vielä pahemman kerran kesken, mutta tässä on uudistuvaa Tullintoria.

Tullinkulma

Aikoinaan tässä oli matalaa, betonitiilistä varastorakennusta (mm. Wm Sandberg Oy) ja kaksi katua; Hammareninkatu ja Sumeliuksenkatu. Hammareninkatua nämä funkkis-tyyliset rakennukset vieläkin käyttävät osoitteenaan.

Tullintori

Varsin mukavaa arkkitehtuuria. Rakennus valmistui juuri, kun lama alkoi, ja sitä oli pitkän aikaa vaikea saada täyteen. Ympäristön rakentaminen jäi rahapulan ja epäselvien suunnitelmien alle ja on nyt vasta vauhdissa. Rakennuksessa oli 90-luvulla pohjakerroksen kokoinen kirpputori, koska tiloille ei muutakaan käyttöä ollut. Nyt ovat myyntitilat täyttyneet, ja S-Market muutti juuri pois, viereen valmistuneeseen Pendolino-rakennukseen.

Tai no, valmistuneeseen ja valmistuneeseen...

Pendolino siirtyy äkillisesti funkkis-valkoisesta Tullikamarin taa hyvin sopivaan tiilenpunaan. Vasemmassa reunassa on uusi pysäköintitalo, joka vielä jatkaa Tullintorin sävyjä. Pendolino-nimi erottuu juuri ja juuri rakennuksen yläosassa.

Mutta tässä on siten S-Marketin sisäänkäynti! Valokuvaajan varjo osoittaa kohtaa, johon ihmiset ovat luistelleet jonkinlaisen polun hiekkarinnettä alas. Tervetuloa, kaikki te lastenvaunut, rollaattorit ja muuten vain kompurat.


Tässä vanha rouva pohtii, miten nousisi ylös...

...tätä rinnettä.

Ajan oloon kaupasta pääsee portaita jonnekin asematunneliin, mutta toistaiseksi tie on tukossa.


Ei ihme, tältä reitti näyttää ulkopuolelta.Kyllä tästä kaikesta vielä jotakin tulee, mutta koska ja mitä... sen saa jokainen itse arvata.

S-Market on siis jo muuttanut sinne ja kauppa on auki?! Mitäs Tullintorin alakerrassa nyt on?

Muutin Tampereelle opiskelemaan syksyllä 1994, ja silloin Tullintorilla oli vielä Prisma josta ostin monenlaista kodinhoitotavaraa silityslaudasta alkaen (asuin Sorsapuiston talossa, niin että oli lyhyt matka kantaa kamoja).

Sitten tuli tuo suuri tyhjyys, Tullilla oli lähinnä S-Market ja jotain... Ja jossakin vaiheessa valmistumiseni lähestyessä paikka heräsi taas eloon.

Kävimme kesällä piiiitkästä aikaa Tampereella ja olin melkein närkästynyt kun olivat siellä ruvenneet mylläämään sitä asemanseutua, jonka halki miljoona kertaa (tai ainakin tuhat :) kuljin junalle ja junalta... :)

kiitoksia perinpohjaisesta esittelystä :D minäkin tykkään tullintorin arkkitehtuurista, se on kuin valtava ruotsin-laiva kuivalla maalla.
onkohan rakennusprojektin tilaaja-tuottajaketju pettänyt tuon sisäänkäynnin kohdalla...

Kuvat ovat vähän liian vaaleita. Muuten tuttua ympäristöä.

T. KooJii

Hei,

Onneksi tuonne S-marketille on jo
rakennettu portaat tuon savisen
penkereen paikalle, mutta kyllä
minäkin keväällä ihmettelin, että
avataan kauppa eikä rakenneta ensin
sinne portaita. No eilen (nyt on
heinäkuu) yritin mennä kävellen
Tullintorilta Sorin sillalle, mutta
mitään reittiä ei löytynyt.
Tuleekohan sitä koskaan olemaankaan ?

Palvelu on todella huonontunut uudessa S-market pendolinossa.......

ei vastaa enään sammaa hyvää palvelua mitä saimme vanhassa s-marketissa tullintorilla....

vaihdoimme takaisin stocmannin kanta-asiakkaiksi...siellä pelaa kaikki...

Lähetä kommentti

Minä vain

  • Minä olen Mette
  • Tampere, Finland
  • Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.
Profiilini

Linkkejä

Powered by Blogger
and Blogger Templates