« Home | Vanha hautausmaa » | Pääsiäiskukkia Tampereella » 

sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006 

Laukontorin kalamarkkinat

Laukontorilla eli Alarannassa pidetään kahdesti vuodessa kalamarkkinat. Tarjolla on vain sisävesikalaa. Myynnissä on harvinaisuuksia joka puolelta Suomea, kuten särkeä purkissa. Useimmat myyvät valmiita ruoka-annoksia. Loimulohi on suosittua. Koko kaupungin yllä leijuu grillin tuoksu kalamarkkinoiden aikaan. Tuntuu oudolta huvilta syödä pahvilautasilta seisten kovassa tungoksessa viiden tähden ravintolahinnoilla myytyä ruokaa, mutta suuresti suosittu huvi se on.




Alaranta on muutenkin kesällä mukava kohde. Siellä on torimyyntiä ja Viikinsaaren laivat lähtevät sieltä. On hupaisaa katsella, miten ihmiset ostavat mansikoita tai herneitä ja menevät sitten Suvi-laivaan syömään niitä oluensa särpimenä. Suvi on Tampereen ainoa terassilaiva.

Alarannassa on Tampereen keskustan viimeinen vielä toimiva tehdas, Tako. Sekin antaa oman sävynsä tunnelmaan. Vielä 1920-luvulla rantaa reunustivat myös Verkatehtaan rakennukset, kuten tässä vanhassa postikortissa:


Veteen ei kannata pudota. Ratinanvuolle on nielaissut monta. Yhdessä vaiheessa juopuneiden nuorukaisten huvia oli hypätä kävelysillalta veteen. Heidät löydettiin yleensä kolme päivää myöhemmin Viinikanlahdesta. Kannattaa siis pysyä kuivilla.

Tuo vanha postikortti on aivan ihana!

Lähetä kommentti

Minä vain

  • Minä olen Mette
  • Tampere, Finland
  • Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.
Profiilini

Linkkejä

Powered by Blogger
and Blogger Templates