« Home 

perjantaina, huhtikuuta 14, 2006 

Pääsiäiskukkia Tampereella

Kaleva-blogi on käynyt vähän ahtaaksi, koska vaeltamani Tampere sivuaa vain reunaltaan Kalevaa. Sen vuoksi päätin, että tarvitaan koko Tampereen käsittävä blogi kuvaamaan tätä hienoa kaupunkia (paljasjalkaisella tamperelaisella on oikeus kehua kotiaan).

Viime kevät aloitti Tampereellakin kevätnarsissiperinteen.

Narsissiruukkuja tuodaan Hämeenkadulle


Kevät on piskuisen myöhässä - narsissit joutuvat kilpailemaan kuraisen lumen kanssa, ja ruukkujen reunoilla helmihyasintit ovat luovuttaneet.


Graniittipallo ja narsisseja

Graniittipallo oli Tampereen ihme vuonna 1997. Parin vuoden ajan, oli vuorokaudenaika mikä tahansa, näki ihmisiä pyörittämässä sitä. Tampereen poliisi on kertonut, että kerran yöllä muutama nuorukainen ähisi pallon kimpussa. Virkavalta kävi kysymässä, mikä on toiminnan aihe. Pojat kertoivat, että tarkoitus oli nostaa pallo paikoiltaan. Poliisi lausahti leppoisasti, että sopii jatkaa yritystä, ja lähti pois. Pallo jäi paikoilleen.

Alkuun pallo suojattiin talveksi rumalla puukotelolla. Siten valmistettiin upea lasisuojus talvikäyttöä varten. Suojuksen läpi näkyy kuvassa Kauppakatu ja sen päässä Vanhan kirkon kellotorni. Kauppakatu oli Tampereen alkuperäinen pääkatu, jonka varrelle kauppiaat rakensivat kaksikerroksisia puutaloja. Nykyinen Keskustori oli Kauppatori, jonka nurkkiin oli tarkoitus rakentaa neljän uskontokunnan kirkot. Vanha kirkko on ainoa, joka toteutui.

Hianoo että tällanenkin blogi!

Kyllä noi narsissit on sitten kauniita ja tuo kevään ja pääsiäisen tunnelman.

Mutta noi siniset kukat siinä reunoilla vaikuttivat olevan hiukan huonossa hapessa.

Attilan takapihalla oli aina hyvä kevättunnelma kun narsissit ja muut kukat alkoi nousta maasta. Nythän ne ja pensaatkin on siitä revitty kun rakennataan sitä parkkihallia. Muuten, miksi? En ole huomannut, että Tullintorin parkkihalli olisi juuri koskaan täynnä.

t.jr

olipas kiva tuttavuus, ei varmaan jää lukematta. Kiva että joku kertoo paikoista missä ajan :)

No entäs Keskustorin suihkukaivon lasisuojus? Oliko se tänä talvena paikoillaan? Helmikuussa 2005 otin siitä kuvia Tampereella käydessäni, mutta nyt jouluntienoolla sitä ei jostain syystä näkynyt. Olikohan siinä joku lautaviritelmä tänä talvena?

Melko yllättävästi luteilainen, roomalaiskatolinen, ortodoksi ja moskeija. Tampereella oli tietty yhteisö turkkilaisia ja armenialaisia (ja on vieläkin).

"Tampereella oli tietty yhteisö turkkilaisia ja armenialaisia (ja on vieläkin)."

Anteeks, mut tarkoitat tataareja, joita Suomessa on tänäkin päivänä n. 1000 henkilöö.

Lähetä kommentti

Minä vain

  • Minä olen Mette
  • Tampere, Finland
  • Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.
Profiilini

Previous posts

Linkkejä

Powered by Blogger
and Blogger Templates